08 май 2013

Световен ден без тютюнопушене

bezdim31 май е обявен за Световен ден без тютюнопушене от СЗО. Около тази дата стартира кампанията „Ти нямаш нужда от тях, те имат нужда от теб“. На разположение са плакати, стикери за интерактивна Фейсбук игра и банер, приготвени от професионалисти за тийнейджъри и хора в младежка възраст. Повече обяснения и презентация има в прикачения файл.

Как бихте могли да участвате в кампанията?

1. На самият ден 31 май, а защо не и в дните около него, особено в събота и неделя, можете да организирате раздаване на стикери в парк, мол, улица, магазин. За външните терени се взема предварително разрешение от общината, поставяте масичка с плакати и раздавате на минувачите като доброволци и част от кампанията на „България без дим“. В София ще има такова място, дори се надявам да са повече от едно.

2. Изпращаме ви плакат и стикери, които поставяте на подходящо и удобно за вас място във вашия университет, офис, офис сграда, магазин, библиотека и т. н. Стикерите могат да се поставят в зависимост от условията – в облепена кутийка до плаката, в забоден с кабърче пощенски плик и т. н. Хората четат, взимат си стикери. После отиват на лендинг страницата, научават повече, участват във Фейсбук.

3. Изпращаме ви банер, който поставяте на сайта си. Банерът води към лендинг страницата на кампанията, откъдето хората научават повече и могат да си свалят wallpaper или видео.

4. Пишете и разпространявате информацията.

Някои от тези действия изискват повече активност и самостоятелност. Обединете усилията си с другите доброволци от града. Ако пишете на имейл coalition@bezdim.org писмата ви ще стигат до всички доброволци и по-лесно ще се координирате. А пък и ще помагаме от офиса.

Лендинг страницата ще започне да е активна няколко дни преди 31 май и ще се зарежда като начална страница на bezdim.org. Можете да вземате плакати от 1 до 20 броя (ориентировъчно) и от 0 до 100 стикера на плакат.

Изтеглете презентацията оттук.

За да заявите Вашето участие е събитието, моля попълнете регистрационната карта и я изпратете на brsnet@hotmail.com