05 декември 2020

In memoriam д-р Николай Колев

д-р Колев in memoriam

Скръбна вест от Русе – в битката с Covid-19 загубихме и д-р Николай Колев, един от доайените в лечението на белодробни болести в дунавския град и изявен член на Българското дружество по белодробни болести. Д-р Колев беше началник на Пневмофтизиатрично отделение, специалист по вътрешни болест и пневмофтизиатрия в СБАЛПФЗ „Д-р Димитър Граматиков“ – Русе. Той беше водещ специалист в Тубдиспансера в града, един от медиците, които в последните години подеха отново активна борба с туберкулозата у нас.

С покруса от тежката загуба д-р Светослав Дачев, управител на СБАЛПФЗ „Д-р Димитър Граматиков“ – Русе, споделя: „Семейството на Белодробната болница изгуби един от най-добрите си приятели… Обичащ съпруг, всеотдаен баща, невероятен дядо, перфектен професионалист и всеотдаен приятел, изпълващ времето с много хумор, добри съвети и хубави спомени. Всеки негов ден започваше в 6:30 с грижа за пациентите, беше безкомпромисен в желанието си да им помогне докрай. Въпреки, че жестоката болест и смъртта бяха около нас, той, както и всеки от нас, бе на своя пост без страх и без хленчене… Имаше си добри приятели, хубави планове и професионални предизвикателствата. Болестта каза НЕ! Ники, ще си винаги с нас на рапорта сутрин, в тежките и натоварени дни и във всички съвместни начинания. Почивай в мир!“

Българското дружество по белодробни болести се присъединява към мъката на колегите от Русе, като поднася искрени съболезнования на семейството и близките.

Поклон пред д-р Николай Колев!
Светъл път!