21 февруари 2021

19-та Научна конференция на Европейското респираторно общество – Lung Science Conference. Виртуален формат.

Научната конференция на Европейското респираторно общество ERS Lung Science Conference (LSC) ще се проведе на 11 и 12 март 2021 г. за първи път във виртуален формат. Решението за този формат е взето в светлината на продължаващата несигурност около COVID-19, тъй като за ERS здравето и безопасността на колегията е приоритет. Това гарантира, че младите изследователи ще имат възможност да покажат своята работа и да получат признание на събитие, открояващо научните изследвания, които са в челните редици на респираторната наука.

След успеха на конгреса на ERS, респираторното общество има увереност, че виртуалната научна конференция LSC 2021 ще свърже учени от цял ​​свят и ще предложи вълнуваща възможност за улесняване на международния обмен на идеи през тези времена на предизвикателства.

По време на конференцията ще бъдат присъдени две награди. Едната е The William MacNee Award – наградата на името на Уилям Макний – за млади участници (на 40 години или по-малко по време на конференцията), които са се представили с отличаващо се резюме. Другата награда е за постер.

Ограничен брой автори на резюмета ще бъдат избрани за менторската програма, в която ще имат възможност да обсъждат научни и кариерни въпроси със своя ментор.

Подробности открийте на сайта на Европейското респираторно общество:

https://www.ersnet.org/events/lung-science-conference/