14 май 2018

НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ „БЕЛОДРОБНО ЗДРАВЕ ВЪВ ВСИЧКИ ПОЛИТИКИ“ 2018

Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) в партньорство с

Българското дружество по белодробни болести (БДББ),

Българското дружество по алергология (БДА),

Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС)  и

Конфедерация „Защита на здравето“ (КЗЗ)

На 15 май 2018 г. от 10:00 часа в Пресклуба в БТА стартира

НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ „БЕЛОДРОБНО ЗДРАВЕ ВЪВ ВСИЧКИ ПОЛИТИКИ“-2018

Белодробното здраве заслужава повече, не по-малко инвестиции!

Теми: факти и цифри за белодробното здраве у нас и в Европа и основни рискови фактори на хроничните белодробни заболявания /ХБЗ/ и необходимостта от реализирането на национална програма; домашното кислородолечение като единствена терапия за пациенти в напреднала фаза на ХОББ; нова методика на МЗ за субсидиране на ЛЗ, ограничаваща достъпа до белодробна рехабилитация; спорт и белодробно здраве при децата; крос-секторни политики за здравословен начин на живот.

Участници: Диана Хаджиангелова, председател на Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ, доц. д-р Наталия Стоева, представител на БДББ, акад. д-р Богдан Петрунов, председател на БДА, г-жа Йоанна Дочевска, председател на Асоциация за развитие на българския спорт, г-жа Антоанета Малинова, директор на детско заведение „Братя Мормареви“

По случай Деня на българския спорт на 17.05.18г. от 10:30 в парка Заимов в  София ще се проведе Детски спортен празник„Здраве във всички политики“, организиран в партньорство с Асоциация за развитие на българския спорт. Около 100 деца от детските заведения ще бъдат организирани в секции за физическа активност по адаптирана програма за лека атлетика, която предлага забавление и движения. Ще се изгради и информационна секция, където гражданите ще могат да получат информационни материали за хроничните респираторни заболявания.

Още информация на: https://www.facebook.com/AbbaAsociaciaNaBulgariteBoleduvasiOtAstma/