14 април 2013

Световния ден без тютюнопушене 31 май

Здравейте, колеги и приятели!

Предстоят множество хубави събития по повод Световния ден без тютюнопушене 31 май. Ще бъде много добре да обединим усилия и да участваме заедно като Коалиция. Необходимо е да използваме повода, да вдигнем шум за каузата и да докажем, че сме могъщи на тези, които вече подготвят падането на забраната в новия парламент.

Ето какъв е планът до сега, предлагаме и някои идеи за включване. Но всъщност очакваме и вашите предложения, съобразени с вашите дейности и интереси.

Дейност 1

Кампания с постери и стикери, насочена предимно към младите хора и по-специално към тийнейджърите.

Описание: Отпечатване на постери и стикери. Създаване на лендинг страница на кампанията. Всеки ще може да залепи стикер на цигарена кутия на приятел и да го сподели във Фейсбук. Ключовата визия вижте в прикачения файл (за много от вас, може би няма да е много лицеприятна, но е тествана като достатъчно атрактивна за младежите).

Включване: В дейности по промоция и разпространение – информация в сайтове, печатни издания, други места за реклама, напр. билбордове, договаряне на рекламни площи в молове. Разпространение на плаката по училищата. Разпространение на банер. Всеки контакт, който можете да задвижите от ваше име, е ценен!

Дейност 2

Измервания пред Народния театър

Описание: Традиционните белодробни измервания на минувачи.

Включване: Обичайно измерванията са съвместно със студентите медици, Фондация „Грижа за здравето“, изложбата от детски рисунки на БАЛНЕ, „Бившите пушачи са неудържими“. Всеки е добре дошъл. Забавно е! Донесете рекламни материали за организациите си. Особено добре ще бъде ако АББА се включи в измерванията. Те го правят чудесно на 27 юни – Деня на спирометрията.

Дейност 3

Описание: Кръгла маса, посветена на ограничаване рекламата на тютюневи изделия – тема на 31 май за тази година.

Включване: Каним ви да присъствате. Търсим място, където да се проведе тази кръгла маса. Всякакви предложения са добре дошли.

Дейност 4

Детски празник със световно известния български тромпетист Венци Благоев

Описание: Венци Благоев има патент за Джаз за деца – една изключителна атрактивна и прията атмосфера, която дава възможност на децата да се включат активно в изпълненията, а на нас – да раздадем някои зарибяващи материали на деца и родители.

Включване: Заповядайте на място пред Народния театър, поканете приятели, доведете даца и внуци! Донесете рекламни материали за организациите си.

Дейност 5

Концерт за големи – свири състав „Четири пиана“ – http://www.quattropiano.com/

Описание: Вечерен концерт на открито с четири пиана и перкусии.

Включване: Помощ в промоцията и рекламирането на концерта. Брандиране с имената на вашите организации.Намиране на спонсори.

 

Очакваме вашите предложения. А може би ще бъде добре да насрочим една организационна среща за окончателно оформяне на програмата за деня.

Всички споменати по-горе дейности са за София, а какво ще правим в другите градове? Как ще използваме нашите сили и силите на доброволците? А споразумението ни с МЗ за съвместна дейност с РЗИ?

 

Дано наистина имаме вдъхновение и направим 31 май един светъл и красив ден!

 

С най-добри чувства

 

Д-р Гешанова

artWhite