11 март 2014

Световният ден за борба с туберкулозата – 24 март 2014

Във връзка със „Световния ден за борба с туберкулозата“ – 24 март „Българското дружество по белодробни болести – клон  Южен“, съвместно с „Aсоциацията на студентите медици в България“ и СБПФЗАЛ „Д.П. Кудоглу” ЕООД, организират безплатни изследвания за туберкулоза на желаещите пациенти. Кампанията е спонсорирана от LIONS CLUB – гр. Пловдив.

Екипът е  съставен от висококвалифицирани специалисти от СБПФЗАЛ “Д.П.Кудоглу” и студенти медици от МУ- Пловдив. Мероприятието ще бъде организирано по следния начин:

На 17, 18, 19, 20 и 21 март от 08:00 до 13:00 часа в приемните кабинети на болницата по белодробни болести “Д.П.Кудоглу”,  бул “Цариградско шосе” 108, на желаещите лица ще се направи безплатна проба Манту и ще се попълни анкета за оплакванията, рисковите фактори и други важни въпроси. При съмнение за активно заболяване, пациентите ще дадат храчка за изследване на туберкулозния бацил и  ще им се направи рентгенография на белите дробове. При необходимост от по-задълбочени изследвания и лечение пациентите ще бъдат насочвани към клиниката по пулмология или към фтизиатрично отделение на СБПФЗАЛ ”Д.П.Кудоглу”.